16 Kasım 2009 Pazartesi

"Grunge is not dead " tamam...Ama öldüresim geldi!.


Oldum olası severim 90'ları... belki o yıllarda doğmamda bunun bir etkisi vardır.. anlayamadığım şeyse neden bir çok insanın 90ları seven insanların çok az olduğunu düşündüğü... bu düşünce bana bi arkadaşımın facebookunda paylaştığı A.İ.C videosunu yorum yapmamdan hemen sonra bir ekleme talebiyle geldi..
alt tarafı aynı videoyu beğendiğim biri beni eklemek istemişti. 2 ortak arkadaşımız olmasıda ona güç vermişti sanıyorum..
Neyse... "eklemek istemişsin?" dedikten sonra hemen bir mesaj geldi... "grunge dinlediğini anladım alice i beğendiğini görünce ve gurnge dinleyen insanları ekliyorum zaten ne kadarız ki şu dünyada...." falan diye uzayıp giden bir mesajdı... dedim yani bunları yapmalarına hiç gerek yok. yani "seni merak ettim" dese daha düzgün bir cümle olurdu. kabul etmedim nitekim... ama şunu gördüm... gerçekten bir müzik zevkiyle her şeyi yapabiliceklerini sanıyorlar yani onu bıraktım... 80 ler seven biride 90lardan bir parça olsun sevebilir.. mesela ben su an Feist dinliyorum "Grunge değil miyim acaba?" gibi bir düşünceye girmiyorum.. Grunge olmak ne ayrıca eyvallah çok seviyoruz... hani bir çok müzik türü dinliyorsun ve birini beğeniyorsun ama beğendin diye "metal-ci" ya da şu çok güldüğüm "grunge -cı" olmak gibi bir şey olduğunu sanmıyorum mesela şu anda Ferhan Güzel'in Begüm huuu şarkısını dinliyorum ,sabahta merakımdan "İsmail Yk 'nın facebook" şarkısını dinledim... Ferhat'tan öncede edith piaf dinliyordum... Tamam fazlaca karıştırmış olabilirim... ama en çok Grunge kültüründen haz alıyorum diye arkamdan Grunge diye konuşmayın.
Ayrıca yırtık pırtık pantalonlarda giymedim hiç, ekoseli gömleğimse hiç olmadı, hergünde yıkanıyorum.
tamam. bu kadar.

Sonuç olarak. herkes dinlesin ama herkes konuşmasın .